Tuva 8 månader

Det händer nått hela tiden nu!!
Paus paus paus!!
Min lilla tjej blir större och större..
 
Vid 8 månader:
 
Den 12/6 vägde Tuva 8740g och var 71cm kort, 7½ månad ung.
Vi använder strl 68 i kläder men har börjat plocka fram lite kläder i strl 74 också.
 
Vi ammar inte alls längre. Till frukost får Tuva välling. Sen får hon riktig mat till lunch och middag och sen välling igen innan läggdags. Ibland kläms ett grötmål in också om mattiderna blir lite skjutna på. Ibland blir lunchen lite tidig eller sen beroende på om hon sover eller vaknat tidigt på morgonen. Om hon vaknar på natten så får hon välling då men det händer inte varje natt.
 
De senaste kvällarna har hon vart svår att lägga och även på dagarna. Att sova är INTE roligt! Man kan ju missa nått.. :P Men i egen stor spjälsäng sover hon bäst och längre.
 
Den 6/6 tog Tuva sina första riktiga krypsteg och redan dagen efter så kröp hon mer än vad hon ålade. och nu går det riktigt fort hon tar sig dit hon vill och kryper enbart hela tiden.
 
Den 14/6 hittade hon sin tunga och lipar, böjer och känner på tänderna.Hon är super gullig och jätte konsentrerad när hon håller på. Hon började även resa sig mot saker i praktisk höjd. Så som mamman på golvet, underskivan på vardagsrummsbordet och den nedfällda luckan till diskmaskinen. Den 19/6 ställde hon sig även mot högre saker som soffan, tvbänken och flyttkartongerna. Nu kan man inte lämna henne ensam i ett rum längre. Hon reser sig mot allt och har ingen koll på att hon måste fortsätta hålla i sig. Några blåmärken har införskaffats på kort tid för så fort man vänder ryggen till så upp, upp, upp ska hon. och lite vända ryggen till blir det när man försöker packa upp samtidigt.
 
Tuva har flyttat med mamma och pappa till en större lägenhet i Huddinge. En trea på 70kvm och Tuva ska få sitt egna rum! Så fort allt är upp packat och iordning så börjar projetet att få ordning på ett riktigt fint rum till Tuva. Under flytten var Tuva hos farmor. Och den 13/6 var den första gången som farmor och faster hade Tuva helt själva, det gick jätte bra!
 
Tuva vinkar hela tiden också och hon säger mamma, pappa och titta. Mamma endast när hon är arg eller ledsen och favorit ordet är pappa, honom kan man prata om och tjata på hur mycket som helst!
 
Innan vi flyttade in i nya lägenheten bodde vi hos mormor och morfar i två veckor och Tuva var så lycklig när det kom hem massa människor som ville leka och man inte bara behövde vara med den där mamman jämnt!
 
Vi har haft sommaravslutning på babysimmet och i höst väntar babysim 3.
 
Vi har även busat massor och Tuvas skratt är det bästa i heeeela världen, man smälter som smör i solsken :)
 
Pappan tror att Tuva kommer att gå om två månader men mamman hon hoppas att det dröjer längre än så, för då blir det till att jaga liten vinglig flicka!
 
Bilder kommer när appen fungerar igen. Många bilder finns på telefonen och kabeln till kameran finns i en kartong som ännu inte är upp packad.. :P

Kommentarer
Postat av: Hannah

Våran 7 månaders tjej säger också mamma när hon är ledsen och arg och pappa när hon är glad =)
Jag gillar verkligen att läsa dina månadsinlägg, tack för det!

2012-07-07 @ 12:50:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0