Torsdag

Idag har vi vart över hos våra "grannar" Erika och Freja och lekt. Vi gjorde oss iordning snabbt när vi väl gått upp och gick iväg direkt efter att Tuva käkat lunch. Hem gick vi inte förens kl fyra då tuva höll på att somna stående :P hon fick sova när vi kom hem och förmodligen lite för länge för sen kunde hon inte somna för natten förens kl tio. Eller så var det för att pappan var här som hon inte ville sova. Han fick bada henne och hon var super glad. Hängde på honom hela tiden :) min snuttis. Hon säger så mycket hela tiden nu. Mamma, pappa, titta, klappa, där och hej är bara lite av det hon snackar om hela tiden. Om man säger ajaj till nått hon inte får göra så får man höra ajaj tillbaka i ca tio minuter.. Hon säger även aj och vet att då har mamma ont för hon har bitit eller slagit. För hon biter en gärna i fingrar om hon får in ett i munnen eller i tårna om man lägger upp fötterna i soffan när hon är påväg förbi :P

Imorgon hoppas vi på att komma iväg till Tierp en sväng för att se brorsan köra. Men vi får se. Det beror på om matte slutar i någon bra tid.

Nu är det dags för dom där nappflaskorna igen och sen sängen :) Natti!


Jaha

Så var elva månaders dagen här och förbi. Jag kan knappt fatta att det är sant. Idag har vi strosat i centrum. Ätit middag hos gudmor och myst med pappan. Även firat dagen med lite glass. Klockan vart så mycket så jag ska försöka fixa dom där inläggen snarast men en annan dag. För näst på schemat står diska dagens nappflaskor och hoppa i säng.

Jag har även gått på nått dåligt erbjudande om ansiktsmasker så en sån gjorde jag idag. Den heter acne killer och ska dra ur alla pormaskar och finnar. Vi får se om den funkar. Det kändes nästan så för det gjorde ont att dra bort den. Och den var svart! Tuva vart dock inte rädd för mig för det. Vilket jag nästan förväntade mig :P


Tisdag

Shit imorgon blir min lilla bebis hela 11 månader! Det betyder att det bara är en månad kvar tills hon fyller ett år! Jag är inte redo! Vart tog tiden vägen? Varför går det så jäkla fort?! Jag hinner inte med! Det senaste är att hennes tänder nr 5 och 6 har kommit fram och att hon nu mera även säger klappa. Hon försöker även säga lampa men det går sådär det blir appa.. :) min söta lilla trollunge. Kan man inte bara vrida tillbaka tiden och göra om det första året så man kan få njuta liiiite längre!

Annars har dagen vart lugn. Min fina Mickis ligger på sjukhus och jag håller både tummar och tår för att hon ska må bra snaaaaart så vi kan ses och gå ut och äta och bara umgås hon och jag. Jag behöver verkligen det så nu måste hon få bli frisk och må bra!

Imorgon ska jag försöka lägga ihop både ett tio och elva månaders inlägg om inte matte sitter här hela kvällen. Nu måste jag diska nappflaskor och kasta mig i säng! Natti!


Borlänge!

Det känns lite som ett andra hem hos min syster och jag skulle gärna vara där oftare. Men just den här gången var det väldigt mycket folk. Med tanke på den nya bebisen som kommit som alla ville se. Jag, mamma och Tuva åkte dit i onsdags och sitter i bilen på väg hem nu. Under helgen har även pappa och mackan och Emma och Krille vart där. Plus Enzo som just då var dom en flock med vilda hönor! För mycket folk som han vill ha uppmärksamhet av + en ny lillasyster.. Så det är nog skönt att dom fått tomt hus nu igen!

Den nya lilla bebisen som är en tjej vid namn Nova var super söt! Även om jag föredrar större barn.. :)


Underbara barn!

Jag ska iallafall gå! Och jag vill tipsa er andra småbarnsföräldrar om shopping till super priser och en riktigt rolig mässa! Jag ska gå den 12/10 vi kanske ses där?


Lugnt

Vi har hunnit en del redan. Erika och Freja var över hit en stund på förmiddagen. Sen gick vi och käkade lunch med som. Super trevligt som alltid och jag fick bocka av lite som jag behövde ta med henne :) nu har jag multikannor att ta med mig till Borlänge och Jeanettes micro delight är på g till lagret för den var sned.

Sen åkte vi ner till centrum och sålde en bok och handlade mat till Tuva. Lagom tills att vi kom ut ur affären kom också regnet. När vi kom hem så sov tuva så jag lyfte över henne till sängen och passade på att skura golven. Så nu luktar det rent och fräscht i hela lägenheten! Bara sovrummet kvar och det tar jag när hon vaknat :)

Igår köpte jag en ny kompis, Per 2.0 heter han och står fint i mitt kök och spelar radio! Så himla skönt och jag har verkligen saknat en liten smidig radio så vi kan få lyssna på annat än barn skivor :P just nu är den på lågt i bakgrunden. Love it! Nu ska jag ta en latte i soffan innan Tott vaknar igen :) sen kommer päronen och farmor över på middag :) trevligt!


Måndag!

Dagen fick påbörjas med en sväng till sats för att träna. Innan vi hann parkera så såg vi mattes lastbil på parkeringen. I dörren in till sats möttes jag av en jätte fin blombukett. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att tusen tankar cirkulerar i mitt huvud.

Hur som helst gick det super bra för tuva på barnpassningen och "fröknarna" säger att hon är det snällaste barnet och att det aldrig är något problem med henne så det känns skönt. För varje gång dom ropar i högtalarna hajjar man ju till. Men Tuva störs inte ens av att de andra barnen är ledsna :)

Sen åkte vi hem och städade och fixade och lagom tills att vi skulle röra oss mot babysimmet så vart det inställt. Det var fel på vattencirkulationen i huset så poolen var för kall. Trist men vi får ta igen det senare. Kanske lite tur också för tuva har ändå vart lite snorig med tanke på tänderna som fortfarande inte spruckit igenom!!

Nu ska jag hoppa i säng! Imorgon har vi tusen saker att göra för på onsdag bär det av mot Borlänge!! Åh jag längtar så! Ska pussa sönder Malin och Enzo! Och gosa lite bebis :)


Nova

Nu har jag precis blivit moster igen!! Den här gången till en liten flicka! Allt hade gått bra fast hon legat inne med värkar sen halv tre inatt :) åh jag är så glad! Får se när det bär av mot Borlänge kanske i eftermiddag eller imorgon bitti :)


Mys!

Kvällen har spenderats hemma hos mamma och pappa. Mackan var också hemma vilket va kul :) nu ser man honom inte så ofta längre när han flyttat till Tierp så det var mysigt! Tuva har busat massor med sin morfar och klättrat mellan mormor och morbror :) hon vart på mycket bättre humör när hon fick sova och sen komma ut och leka någon annan stans än hemma. Hon höll humöret uppe och var vaken ända till tio! Så nu hoppas jag att hon sover bra och länge!

Min syster ringde ikväll också och sa att hon har typ haft värkar hela dagen men väldigt oregelbundna :D så nu hoppas vi att det kommer en bebis snart. Den är beräknad tills på onsdag så snart kommer den!! :D jag tror att det är en pojke. Mamma tror tjej och det gör nog Malin också :) vi får se. Kul att ingen vet! :P nu ska jag sova! Imorgon är det kalas för Smilla som står på schemat. Tänk att det lilla trollet redan är 4 år! Hur fort går tiden!? Inte okej! :P Natti!


Suris

Tuva vaknade åtta imorse så vi passade på att ta en tidig träning idag! Tuva hade super bråttom in på minisats när vi kom dit och ville knappt ta av sig jackan! Så det gick bra fast att jag och Jeanette var super sega nere i gymmet! Det märks så tydligt när man missat en dag.. Men så blir det när Tott inte är på sitt bästa humör och har feber.

När vi kom hem igen somnade Tuva på en gång så jag han duscha och äta innan hon vaknade igen :) dock var hon super gnällig när hon väl vaknade så nu sover hon igen.

Undra vad kvällen ska bjuda på.. Måste ta en tripp ner till affären iallafall.


Torsdag

Usch kl är bara nio men jag är sååå trött! Idag vaknade Tuva kl åtta och startade dagen med att klättra upp i soffan och sen vidare upp på en byrå medans mamman var på toa! Det är iallafall så hon måste ha tagit sig upp där och jag vart helt ställd när jag kom ut! Där satt hon en meter över mark och käkade rosblad! Just nu är Tuva verkligen överallt! Hon ska klättra och testa nya saker och vart super arg när hon inte kunde få upp skåpen under tvn för att pappa/morfar barnsäkrade där igår. När jag sedan gick in i köket för att hämta vatten så stog hon på sin lekkorg för att försöka klättra upp på fönsterbrädan när jag kom tillbaka. Så den fick snabbt flytta in i hennes nya rum! Det är konstigt att dom vet vad dom inte får göra innan dom testat det, för det där farliga som hon INTE får göra går så himla fort när jag inte tittar i två sekunder! Jag kan inte lämna henne ensam ens för att kissa! :P

Sen åkte vi ner till centrum för att sälja en bok och medans vi var inne på pressbyrån nån gång under tiden jag betalade och inte höll ögonen på henne så plockade hon åt sig ett paket med mini Riskakor! Detta såg jag självklart inte förens vi stog på bussen på väg hem igen! Bus är bara förnamnet! Men hon som inte ens vet innehållet kan ju knappast snatta med flit! ;) herre gud.. Ungar!

Mer än det har vi idag vart och köpt Tuvas nya byrå idag!! YEY! Men den skulle inte komma förens vecka 44. Tyvärr. Jag som hade hoppats på att ha det klart i hennes rum tills hennes ett års dag. Men men det är inte hela världen. Nu är den iallafall köpt!

Eftersom Tuva iallafall verkar ha mer energi nu och bättre humör så står SATS på schemat för imorgon bitti! Så skönt! Så ikväll ska jag sova i tid! :) Natti

Bilderna är på Tuva och hennes snattade Riskakor och när hon försöker komma upp på fönsterbrädan!


Snart klart!

Idag har tuva varit feberfri! Vilket har vart skönt.. Men hon har vart sjukt gnällig och det rinner fortfarande som en kran ur munnen. Tänderna har fortfarande inte spruckit igenom men man ser att det lyser vitt genom tandköttet.

Igår var mamma och pappa här och vi åt pizza och pappa satte upp tuvas rullgardin och så satte han upp två hyllor. Jag hade massor kvar till honom att göra så idag kom han tillbaka :D världens bästa pappa! Han satte upp två hyllor i tuvas rum, en tavla och en väggtext. Sen satte han uppfört tavlor i hall och mitt sovrum och barnsäkrade flera farliga lådor och skåp i köket. Och så fixade han kökslampan som var för lång innan! Ja en hel himla massor fick han gjort! Det var tillochmed mer än det jag skrev han fick gjort. Så när det vart middagstid ringde jag hit mamma och bjöd dom på spagetti och köttfärssås. Två dagar med föräldra mys inte illa ;) så nu är det inte mycket kvar innan lägenheten är helt färdig! Såååå skönt! Nu vill jag bara storstäda så jag får ordning på allt. Åh va skönt det ska bli! Men helst vill jag storstäda när matte har tuva så vi får se vilken dag det blir :P

På förmiddagen var gudmor Nett här också. Alltid lika mysigt och Tuva älskar henne så mycket. :) imorgon ska vi ses igen så nu är det bäst jag hoppar isäng! Natti!

Bilderna är från tuvas rum :)


Feber

Natten till idag vaknade Tuva vid tolvtiden med 39,7 graders feber. Hon fick välling och Alvedon och somnade om och kunde som tur va sova ganska bra resten av natten. Men hela dagen idag har hon haft hög temp trotts Alvedon. Från och till så har hon vart pigg men har ändå kunnat sova två gånger idag. Dock har hon vägrat allt annat än välling i matväg. Stackars lilla troll. Men jag tror att det är tand nr fem och sex som är påväg. Alltså ingen sjukdom. Dock hjälper inte det när man ser hur jobbigt hon har det. Jag hoppas så att det är över tills imorgon men det beror väll på om tänderna spruckit igenom eller inte. Det rinner som en kran ur hennes mun också men det är iallafall inget som hon lider av :) så nu ska en dödstrött mamma försöka sig på sängen och hoppas hon inte vaknar. God natt!!


Jaha..

Nackdelen med att åka till babysimmet kommunalt är att barnet sover lagom tills att man kommer fram! :P men här ska badas och Tuva älskar't så hon får vila ögonen några minuter innan vi måste gå ner för att byta om så att vi hinner i tid tills att det börjar!


Klappar händerna!

Min fina älskling!


Tuva 9 månader

Vid 9 månader:
 
I Tuvas garderob har vi lagt in alla 74 kläder så nu använder hon både strl 68 och 74.
Ingen BVC den här månaden så exakt längd och vikt vet vi inte men växt har hon!
 
Tuva ställer sig upp mot ALLT och går längst med möbler så hon förflyttar sig snabbt!
Hon börjar även mer och mer sätta sig ner när hon inte vill stå längre vilket är super skönt!
Hon leker jätte bra själv på golvet med sina leksaker och man måste inte längre bära hela tiden eller leka med henne hela tiden. Ibland hinner man till och med laga mat eller dammsuga.
Dock när man plockar fram dammsugaren så jagar hon den. Hon tycker att det är väldigt spännande att den sprutar ut luft genom själva dammsugaren som man drar efter sig.. haha.
Ser jätte lustigt ut men svårt att dra den med sig när någon klättarar på den.. :P
 
Annars så har mestadels av Juli månad spenderats på olika sjukhus.
Min farmor fick en stroke som satte sig på talet. Hon låg först på SÖS och flyttades sedan till Dalens sjukhus för rehabilitering. Allt går på rätt väg men väldigt långsamt.
Dock skiner farmor upp som en sol när Tuva kommer och med Tuva har hon inga problem att prata. Förmodligen för att Tuva inte kräver något svar eller speciella ord och Tuva "förstår" henne ändå.
 
Malin och Enzo var i stockholm i 3 hela veckor och vi lekte med dom nästan varje dag! Det var så underbart att ha dom nära och kunna umgås så flitigt! Enzo och Tuva fick också en väldigt fin kontakt som dom bygger vidare på varje gång dom ses. Fina barn!
 
När mamman har suttit på sjukhus så har Tuva varit med pappa.
Så dom har fått väldigt mycket egentid.Vilket har vart skönt för både Tuva och pappan.
 
Lägenheten har blivit färdig målad och färdig tapetserad!
Nu återstår bara att få upp alla hyllor och tavlor.
Samt rensa bort sånt som jag inte hittat plats för än.
Men vårt hem börjar bli färdigt!
 
Kyra har fått ett nytt hem och flyttat hem till gudmor Jeanettes svärföräldrar.
Där bor hon nu tillsammans med bästisen Enzo och har det underbart!
 
Sist men inte minst så har mamman och pappan bestämmt sig för att separera.
Pappan bor dock kvar ett tag till, tills han fixat med saker så han kan mellan landa hos sin mamma innan han får en egen lägenhet. Jätte tråkigt å Tuvas vägnar men tyvärr bäst för oss föräldrar.

Söndag

Mycket har hänt sen sist. Jag måste göra ett stort inlägg och skriva om allt! Men just nu vill jag bara säga att i förmiddags klättrade Tuva upp i soffan helt utan hjälp eller några byxben att dra sig upp med. För första gången. Och aldeless nyss började hon klappa händerna på riktigt! För första gången. Hon har gjort klapp liknande rörelser förut och kan slå ihop saker sedan länge men just nu sitter hon och klappar händerna på riktigt till musiken av hennes leksaks pingvin! Åh va jag älskar min dotter ! Finns inget finare eller bättre i hela världen!

Inte nog med det så vann min lillebror european finals i juniordragraceing på santa pod i England för nån timme sen! Jag är så otroligt stolt och glad! Hans näst sista tävling som junior! Det förtjänade han verkligen!


Borlänge

Just nu ligger jag i systers soffa brevid Enzo som leker med bilar. Tuva sover på övervåningen. Idag ska vi åka hem härifrån. Vi tar tåget som går vid sex. Och vi kom hit i tisdags så vi har fått nästan en vecka med våra finaste. Kommer bli sjukt tomt när vi kommer hem och är ensamma igen. Tuva och Enzo leker så bra och får ut massor av varandra så vi njuter verkligen av att få vara här några dagar. Synd bara att systers bebis inte ville titta ut medans vi var här. Jag ville ju vara först med att träffa den lilla (som jag tror är en pojke, men ingen vet) Jaja imorgon är det babysim igen så då måste vi vara hemma.


RSS 2.0