Note to self

Historiskt, pappan kände precis sin sons sparkar för första gången. :)

Vet inte om jag skrev ner första gången han kände Tuva men det tog bra lång tid innan jag kände henne också och den här gången har jag känt fladder sen vecka 15. Dock så kanske det är för att jag nu faktiskt vet vad som är bebis rörelser och inte. :) Mysigt iallafall.


Egentid?

Matte jobbar sent idag han började vid fyra och slutar tio. Så han tog med sig Tuva ut en sväng på förmiddagen. Och vad gör man när man är ensam? Jo jag duschade, städade upp hela hemmet, gick ut med grovsoporna och handlade mat :) så det känns som att jag hunnit en hel del idag. Och hur underbart är det inte att det fortfarande är ljust ute klockan fem! Jag längtar så till våren!

Tuva har också precis duschat efter en mindre trevlig blöja. Hennes favorit sysselsättning just nu är att bada i baljan och favoritmaten är fisk! :) så glad att hon gillar fisk :) igår gjorde jag fiskgratäng till middag men idag blir det nog tortelini. Ska snart sätta igång så det blir klart i tid.

Imorgon fyller Tuvas farmor år så då ska vi dit och äta middag. :) och på måndag är det pappan i familjens tur att fylla år :)


iPhone 5

Jag tror att min man är rätt nöjd just nu. :P när iPhone 5 släpptes i Sverige så köpte matte en till sig själv och en till mig. Jag hade dock inte bett om en och var väldigt nöjd med min 4S som jag hade så jag kände mig inte så stressad att byta. Sen dess har den legat här hemma i en låda tills idag då jag fick arslet ur vagnen och bytte. Jag trodde att det skulle bli jobbigt med allt jag hade på den gamla men jag synkroniserade den gamla först och sen den nya och nu finns hela min gamla telefon på den nya! :) så tio tummar upp till Apple som gjort det så enkelt att byta telefon! Till och med dom sidorna jag hade öppna i safari var kvar :)

Vi har även vart och käkat middag med min mamma och lillebror idag på jeansens. Planen var att jag och matte skulle gå på bio efter maten och Tuva skulle följa med mamma hem så länge men maten tog sån tid att vi missade bion. Så vi får försöka nästa helg istället :) Vi hade dock super trevligt så det gjorde inte så mycket. Vi hade en väldigt trött tjej när vi kom hem som somnade på en gång :)


Fredag

Veckorna går så fort! Känns alltid som att vi inte har några planer men ofta har vi saker att göra iallafall.. Och med en Tuva som springer omkring och busar hinner man knappt reflektera över hur fort tiden går! Men så är det väll när man har små barn.

Jag är redan i vecka 22 och på måndag är det dags att gå till barnmorskan igen. Idag har lillebror levt loppan i magen och jag har känt hans rörelser utanpå magen. Han växer på och blir starkare. Helt sjukt att vi ska bli en familj på fyra.. Jag kommer nog inte fatta förens han är här. Den här veckan har jag haft mycket ont i kroppen och vart väldigt seg. Men vi har haft det lugnt och trevligt. Vi har hängt hos min mormor och morfar, haft playdate med Tuvas bff Jasmine, firat alla hjärtans dag och myst med gudmor, gudfar och Wilda.

Imorgon är planen att jag och mitt hjärta ska gå på bio och Tuva ska va hos mormor under tiden. Får se om vi lyckas ta oss iväg i en bra tid så Tuva slipper vara vaken för länge. Vi ska hämta henne efter bion. Och på dagen ska matte jobba. Ja vi får se helt enkelt.


Home

Tuva är hemma igen och ligger nu och sover i sin egen säng :) efter ett dygn lite drygt hos farmor och faster som har två katter och en hund kan hon nu skillnaden på katt och vovve :) innan var allt som var hårigt vovve. Hon har haft det super bra och verkligen älskar sin faster :) hon hade vart ledsen en gång och det var när faster skulle gå ut med hunden, men det gick över snabbt :) Det är så skönt att veta att det inte är några problem att lämna bort henne en natt. Vi kommer ju behöva det i sommar när lillebror kommer.

Nu ska jag hänga lite tvätt och titta lite tv innan jag också hoppar isäng :) Natti


Barnvakt

Inatt sover Tuva hos sin farmor och faster för första gången utan mamma och pappa. Mitt lilla hjärta. Vi passade då på att äta mysig middag för oss själva på O'learys super gott och vi va sååå mätta när vi gick där ifrån :) Planen var att vi skulle gå på bio sen men det fanns verkligen ingenting som vi ville se så vi åkte hem istället. Och vad gör man när man inte har barnet hemma?! Man saknat det och passar på att bädda rent i hennes säng och städa hennes rum. Haha. Sen rensade jag garderoben/förrådet där vi på nått sätt lyckats skapa kaos och det gick inte att ta ett kliv innanför dörren. Så nu har jag lite att gå ner med till förrådet och lite att gå ut och slänga. Sen bäddade jag rent vår säng, hängde tvätt och tömde diskmaskinen. Dessutom har jag hunnit se en film med mitt hjärta i soffan.

Allt går ju supersnabbt när man får göra det ifred haha. Men nu känns det som att hon kan komma hem igen :P dock sover hon ju sen några timmar tillbaka. Och jag tror att det är bra att sakna och samla lite ork.

Nu känner jag mig lite smått rastlös så antingen ska jag gå ut med soporna eller så går jag och lägger mig :P
Natti!


Lillebror ❤

Idag var vi på rutinultraljud som visade att vi väntar en frisk liten pojke med beräknad förlossning den 25 juni :)

Tuva ska bli storasyster till en liten kille :) idag är vi halvvägs och har gått ut med det till alla. Innan visste släkten och vännerna.

Det är en livlig liten pojke och jag känner honom ofta böka omkring där inne. Kommer bli riktigt konstigt med två barn här hemma sen, men så härligt att dom kom så nära varandra så dom alltid har någon att leka med. Även om detta inte alls var planerat från vår sida.


RSS 2.0