Hemma

Nu är vi hemma igen.

Och idag fyller Tuva 4 månader!! Grattis till min lilla älskling <3

Imorse tog hon tag i sin lilla nalle och stoppade den i munnen flera gånger hon har försökt och försökt nu i flera dagar och idag var hon riktigt duktig :)

Jag ska skriva om hennes fyra månader och om resan från datorn sen.

I London fick jag iallafall tag på den sängmobilen som jag så länge suktat efter men som inte finns i Sverige lyckliga jag! Den är så himla fin.

Nu ska vi växla pengar och käka lunch och fixa lite grejer sen kanske det blir bio för mig och pappan eller så blir det middag med hela familjen. Vi får se :)

Ha en underbar söndag alla ni fina. Hoppas ni får lite vårkänslor i det fina vädret. I London var det redan vår! Ca 15 grader varmt och sol. Super skönt.


Gratis wifi

Ligger i sängen på hotellrummet med en sovande Tuva och en sovande pappa. Nu är han 25!! Jippi!!!

GRATTIS min fina underbara älskling!! Och världens bästa pappa!!

Kort update: Tuva är världens bästa finaste bebis! Flygresan gick super bra! Hon växlade mellan mitt och pappas knä. Testade rösten men var inte ledsen en ända gång! Hon somnade lagom till inflygning och sov genom en super skumpig landning.

Idag har vi vart ute och gått hela dagen och bortsätt från madame tussauds så sov hon mest hela tiden i vagnen. På tussauds så hängde hon i bärselen på min mage och var supernöjd med att titta på vaxdockor. Underbara unge.

Nu ska jag sova. Imorgon kväll åker vi hem igen.


Snaaaart drar vi

Idag smäller det. Just nu sitter jag i soffan och väntar lite på att tiden ska gå. Tuva sover och matte spelar tv spel. Jag har precis lyckats få han att klä på sig privat kläder. Inte det lättaste ska ni veta. Om en timma rör vi oss mot skavsta. Men matte tror att han ska få provköra någon bil. Egentligen blir det långhelg i London!! :D jag är galet nervös och har lite resfeber men tills vi kommer till Skavsta så får jag bita ihop och va tyst. Vi kommer hem igen på måndag väldigt sent. Så bloggar förhoppningsvis på tisdag igen :)

Hoppas ni får en grym helg för nu ska vi rocka London!! :D


Stress

Just nu är vi påväg hem från babymassagen. Hem och möta Pypy för att få lite ordning där hemma. På lördag fyller ju gubben 25 och vi har en stor överraskning till honom så jag MÅSTE städa idag. Sen blir det träning och efter det fira svärmor/farmor som fyller år idag. Och imorgon smäller det. Det finns risk att jag inte bloggar förens på tisdag. Men jag ska försöka få upp ett inlägg imorgon. Nu ska jag köpa nått att äta till lunch!!


Lördag

Jag är död.. Det svider i mina ögon!! Kl halv två vaknade Tuva för mat, hon åt och somnade om. Kl fem tyckte hon att det var dags att ta morgon! Det tyckte inte vi. Matte tog henne men eftersom hon var ledsen till och från i protest emot att somna om.. Så kunde jag ändå inte sova vidare. Det går bara om hon är tyst.. Och hur ofta är det..

Nu vill jag också påminna er om mina tradera auktioner. Dom avslutas på onsdag! In och fynda!! :)

Bjuder på en bild på min lillebror med sina systrars barn. Mosters älskling Enzo och min plutt.


Torsdag

Idag har vi varit på öppna förskolan med specialtid för unga föräldrar. Supertrevligt var det och idag var vi fem vuxna och fem barn där :) förra gången var jag ensam :P vi hoppas på att finna lite vänner i våra åldrar där. Idag var det mamma Terese med lilla Ian som vi hoppas vi får se mer av. Ian är nästan exakt en månad yngre än Tuva så det vore verkligen toppen :) men vi får se. Nu är vi i Huddinge och hänger med gudmor och gudfar och så Wilda så klart :) trevlig dag med andra ord.

Nu kaffe! :)


Ut med det gammla in med nytt!

Vilken underbar dag!
Vi kickade igång den med babymassage.
Sen åkte vi hem och väntade in Pypy.
Vi fikade med god latte och valentinkex :)

Sen storstädade vi hela vårt hem!
Så skönt att ha det gjort!
Nu är golven skurade och sängen ren.
ALLT damm är borta ;) YEY!

Sen sorterade vi bebiskläder och la ut en himmla massa på tradera!!
Allt är ju i storlek 50 och 56 eftersom hon nu är på 62.
Men om ni är gravida eller har små bebisar så in och fynda!!
Mitt alias är sarah.back och sen kollar ni på alla mina aktioner :)

Imorgon blir det att åka till öppna förskolan och sen hem till gudmor Nett på middag :)
Myyys!! Tack pypy för idag!
Nu mår jag bra igen!
En gång i veckan borde vi göra det här.
Terapi för min själ ;)







Det här och massa mer kan du fynda på tradera just nu!!
Alla mina utropspris är 1 kr!!
Massor av unisex kläder!
Inn och finn!!

------> http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=2473489 <------


Alla hjärtans dag!

Glad alla hjärtans dag i efterskott :P

Jag fick fint blombud med choklad. Sen "firade" vi med bakad potatis och kött, godis och Sitcom tisdag. Underbar kväll. Nu checkar jag ut. God natt.


Måndag

Idag har jag haft en grinig liten tjej här hemma. På förmiddagen så tog vi det lugnt och jag försökte få en liten suris att sova. De korta stunder hon slog igen sina fina blå så försökte jag plocka. Tvättade en maskin. Och på kvällen drog pappan på killkväll och jag åkte till mamma och pappa och åt middag. Liten somnade i bilen påväg hem och sover fortfarande så hon har nog somnat för natten. Nu ska jag göra dom sällskap i sängen. Natti!!


Dagen efter

Och så var dopet över. Känns super skumt och jag vet inte riktigt om jag är riktigt nöjd för det känns inte som att jag han prata med alla. Jag hade gärna pratat mer med Mickis, Elli, Sofia och några fler.. Men jag hoppas att dom förstår. Trotts allt så känns det som att jag öppnade paket från start till slut.. Aja. Fint var det och både jag och Nett grät när min älskade syster sjöng i kyrkan.

Nu ska vi göra oss i ordning och åka och leka med Enzo innan han åker hem till Borlänge igen.


Ett år

För exakt ett år sen idag så fick vi en glad överraskning. Det stog gravid på clear blue stickan. Vem hade kunnat ana att vi ett år senare skulle vara bara en dag från att döpa våran underbara dotter. Och fan va ett år går fort nu när jag tänker tillbaka.

Idag är jag lite extra sentimental. För ett år sen förändrades våra liv föralltid. Men nu ska vi åka och handla och baka inför dopet :)


Tystnad

Nu sover Tuva i sin egen säng.
Jag har tömmt och laddat om diskmakinen,
jag har hängt två maskiner med tvätt.
Jag hoppas att jag hinner tvätta en imorgon också.
och en på torsdag.. Men vi får se.
Det är ju mest hängningen som är kompliserad när man är ensam med grinig unge :P
Jag beundrar verkligen ensamma föräldrar.
Det kan inte va lätt.

Snart ska jag också krypa isäng.
Man vet ju inte hur många gånger prinsessan vaknar inatt
och imorgon ska vi upp tidigt.
Natti!!


Sitcom tisdag

Sitter framför tvn med en just nu sovande bebis i famnen. Igår och idag har hon varit riktigt grinig.. Vet inte om det är för att hon är snorig eller om hon går igenom någon jobbig utvecklings fas. Hur som helst så sover hon inte speciellt bra på natten heller. Inatt vaknade hon tre gånger, första gången redan halv två och då hade hon somnat kl elva.. Så det är en mycket trött mamma som måste gå upp när Tuva sen vill göra morgon..

Får se hur den här natten blir. Hoppas på lite bättre för imorgon är det baby massage på morgonen. Och sen full rulle resten av dagen.

Känns som att dagarna till dopet börjar bli få. Det mesta är ju klart men jag är ändå stressad. Vill verkligen ha allt perfekt. Men nu ska jag återgå till tvn. Natti!!


Måndag!

Veckan då dopet sker är här!
Känns som jag har tusen ting att tänka på och fixa men ändå sitter jag bara hemma och myser med min bebis idag! :) Hon är super snorig så jag tänkte att hon nog behöver en lugn dag.
Jag ska dock iväg till gymmet lite senare.
Tuva får som vanligt stanna hemma med mormor.

Nu intas en latte framför tvn med grinig bebis i knät!


Söndag

Hallå!!

I fredags var jag hos hudterapeuten så himla skönt och nödvändigt innan dopet :) sen var det myskväll.

Igår var jag och träna med brorsan, klippte hela familjen, var en snabbis i skhlm. Ja massa har vi hunnit.

Idag har vi köpt ny hundbur, så nu får både hundbur och barnvagn plats i bagage luckan bredvid varann utan att vi behöver ta bort liggdelen från vagnen. Super toppen bra!! Kyra gillade inte alls den nya buren, bortskämd som hon är. Men den här är både bättre för hennes storlek och för oss. Självklart vart det en gibbons canvas bur igen. Jag älskar att den är så tät i nätet att den inte släpper ut något hundhår alls!! Och Kyra älskade den gamla så hon vänjer sig nog vid den här snart också.

Sen har jag vart och handlat. Fyndade blöjor för 69 kr paketet på maxi. Tack sa Sarah och tog två :) sen köpte jag massa god frukost. Nu ska jag snart byta till pyjamas på min prinsessa och kolla om hon vill va vaken en stund innan hon ska sova för natten nu sover hon i bilstolen som hon gjort sen vi kom hem.


Fan va tråkigt det måste va och bara läsa om vad jag gör på dagarna. Men vad ska jag blogga om annars? Svårt det där..


Tuva 3 Månader ♥

Äntligen sitter jag framför datorn!
Jag har faktiskt inte ens haft den på på över en vecka! :P
Jag betalade räkningarna från sambons dator den här månaden
hade ju ändå bara två :)

Nu tänkte jag dock ladda ner nya one tree hill så då startade jag datorn imorse och har inte rört den sen dess så då tänkte jag att jag skulle skriva det där tre månaders inlägget! :)

Vid 3 månader:

Hon väger 6030 g och är 62 cm lång.
Hon använder strl 62 i kläder men än funkar 2st bodies i strl 56.

Flickan spyr massor! Mamman får igen för att hon va ett spybarn som liten.
Ibland undrar man om det finns nått kvar efteråt.
Små handdukar följer med överallt för att vara beredd.

Hon somnar tidigare och tidigare på kvällen men vaknar istället på natten för mat.
Det kommer säkert ändras fort och jag hoppas på att det bara är en utväklingsfas som fort går över.
Man är inte utvilad på morgonen när man behövt vakna två gånger på natten.

På dagarna sover hon inte mycket om hon inte får åka vagn. Då sover hon hela "resan"
Är vi inne så måste hon sova på mamma annars vaknar hon direkt. Men på mamma sover hon ändå bara 30 minuter.

Hon är väldigt stadig i nacke och rygg.
Hon kan vända sig från mage till rygg.
Hon har hittat sina händer och dom är supergoda så hon har dom helst i munnen hela tiden.
Mamman försöker dock byta ut dom mot nappen oftast för att undvika att hon ska börja suga på tummen.
Hon försöker få tag på fötterna men når dom inte riktigt.

Mamman har börjat träna och under tiden mamman är borta så får hon vara med sin mormor.
Det går jätte bra eftersom mamman bara är borta lite mer än en timme.

Hon kan ligga i babygymmet en stund och börjar intresera sig mer och mer för leksakerna som hänger över henne. Spegeln är super rolig och så fort hon får syn på sig själv så ler hon stort.

Hon har ett hett temprament och är hon inte nöjd så är hon snabb med att visa det.

Pappa börjar gå bra mer och mer.
Han kan till och med fått den lilla mamma grisen att somna vid ett flertal tillfällen.
Det gillar vi massor och hoppas på att det bara blir bättre och bättre.

Vi har också firat mosterns 25 årsdag och lekt med Enzo.
Träffat flera släktingar för första gången.
Och planerat massor inför dopet.

Vi har också valt ut två till faddrar!
Så totalt kommer Tuva ha tre gudföräldrar.
Gudmor blir Jeanette Nagy (aka Nett)
Och gudfar Uffe Saastamoinen
och så Richard som jag skrev sist :)

Namnet är bestämmt och papprerna inskickade
Hennes namn är Siri Tuva Back
Tilltalsnamn Tuva :)
Mamman börjar till och med vänja sig ;)





Tiden går så fort!!
INTE okej..
Paus paus paus paus!!!


Torsdag

Hola mi amigos!

Idag har vi flängt runt igen, dels så har vi beställt bordsdekorationer på interflora till dopet. Dom kommer bli super fina är jag helt övertygad om!! Nu är det bara tårtorna och bakandet kvar!! YEY!

Sen har vi vart på posten och hämtat ut ett paket från Buzzador. Nu ska jag buzza doves intensivbalsam. Ska bli trevligt. Jag har redan delat ut prover till Nett och Elin. Har inte själv provat det än men ska göra det på lördag tänkte jag :) ska bli spännande och se om det är nått att hänga i granen. Om ni också vill bli buzzadorer så anmäl er på länken som jag har här på min sida ----->

Återkommer med updates om vad jag tyckte om balsams kuren ;)


Sova

Min bebis är så jävla söt när hon sover!! Men jag måste väcka henne för att slippa gå upp fyra imorgon bitti! Idag somnade hon nio.. Eller ska jag kanske vänta på att hon vaknar för mat och hålla henne vaken då en stund? Men det betyder ju att jag måste va vaken tills dess.. Fan va knepigt. Hur har ni gjort när era barn kommit in i konstiga sovmönster? Hon är ju ändå bara tre månader så det lär ju inte vara så länge det här. Jobbigt är det dock ändå. Jag är lixom inte så pigg kl fyra på natten. Vill helst slippa vara vaken då för att bebis morgon jumpar. :P


Onsdag

Hej!!

Natten var inte super kul.. Skrutt somnade tidigt, tio. Vaknade halv ett. Fick mat och vaknade tjugo över fyra och tyckte att det var morgon.. Hon startade då sin morgon jumpa! Inte okej tyckte jag och försökte få henne att somna om som tog en timme. Och klocka åtta ringde klockan så vi skulle komma i tid till babymassagen. Jag var inte så pigg då. Inte skrutt heller så hon sov vidare en stund till..

Efter babymassagen så begav vi oss till Tumba och Madde och barnen. Jag färgade Maddes hår och så åt vi lunch och mös. På vägen hem hämtade jag Tuvas pass i flempan. Och sen åkte vi till Nett. Nu ligger jag på soffan och Tuva hänger på en träningsvärk arm på Nett :)


RSS 2.0