Tuva 8 månader

Det händer nått hela tiden nu!!
Paus paus paus!!
Min lilla tjej blir större och större..
 
Vid 8 månader:
 
Den 12/6 vägde Tuva 8740g och var 71cm kort, 7½ månad ung.
Vi använder strl 68 i kläder men har börjat plocka fram lite kläder i strl 74 också.
 
Vi ammar inte alls längre. Till frukost får Tuva välling. Sen får hon riktig mat till lunch och middag och sen välling igen innan läggdags. Ibland kläms ett grötmål in också om mattiderna blir lite skjutna på. Ibland blir lunchen lite tidig eller sen beroende på om hon sover eller vaknat tidigt på morgonen. Om hon vaknar på natten så får hon välling då men det händer inte varje natt.
 
De senaste kvällarna har hon vart svår att lägga och även på dagarna. Att sova är INTE roligt! Man kan ju missa nått.. :P Men i egen stor spjälsäng sover hon bäst och längre.
 
Den 6/6 tog Tuva sina första riktiga krypsteg och redan dagen efter så kröp hon mer än vad hon ålade. och nu går det riktigt fort hon tar sig dit hon vill och kryper enbart hela tiden.
 
Den 14/6 hittade hon sin tunga och lipar, böjer och känner på tänderna.Hon är super gullig och jätte konsentrerad när hon håller på. Hon började även resa sig mot saker i praktisk höjd. Så som mamman på golvet, underskivan på vardagsrummsbordet och den nedfällda luckan till diskmaskinen. Den 19/6 ställde hon sig även mot högre saker som soffan, tvbänken och flyttkartongerna. Nu kan man inte lämna henne ensam i ett rum längre. Hon reser sig mot allt och har ingen koll på att hon måste fortsätta hålla i sig. Några blåmärken har införskaffats på kort tid för så fort man vänder ryggen till så upp, upp, upp ska hon. och lite vända ryggen till blir det när man försöker packa upp samtidigt.
 
Tuva har flyttat med mamma och pappa till en större lägenhet i Huddinge. En trea på 70kvm och Tuva ska få sitt egna rum! Så fort allt är upp packat och iordning så börjar projetet att få ordning på ett riktigt fint rum till Tuva. Under flytten var Tuva hos farmor. Och den 13/6 var den första gången som farmor och faster hade Tuva helt själva, det gick jätte bra!
 
Tuva vinkar hela tiden också och hon säger mamma, pappa och titta. Mamma endast när hon är arg eller ledsen och favorit ordet är pappa, honom kan man prata om och tjata på hur mycket som helst!
 
Innan vi flyttade in i nya lägenheten bodde vi hos mormor och morfar i två veckor och Tuva var så lycklig när det kom hem massa människor som ville leka och man inte bara behövde vara med den där mamman jämnt!
 
Vi har haft sommaravslutning på babysimmet och i höst väntar babysim 3.
 
Vi har även busat massor och Tuvas skratt är det bästa i heeeela världen, man smälter som smör i solsken :)
 
Pappan tror att Tuva kommer att gå om två månader men mamman hon hoppas att det dröjer längre än så, för då blir det till att jaga liten vinglig flicka!
 
Bilder kommer när appen fungerar igen. Många bilder finns på telefonen och kabeln till kameran finns i en kartong som ännu inte är upp packad.. :P

Long time!

Jag har velat skriva flera gånger men appen har strulat för mig och jag har inte orkat ta fram datorn.. Men idag var jag ju tvungen att ta fram datorn ändå för räkningarna så då är det ju inte så jobbigt längre :) Och nu när jag loggade in så såg jag nya blogg.se. Vet inte riktigt vad jag tycker än men jag måste nog prova lite :)

Vi har nu bott i lägenheten i 1½ vecka och fått en del ordning men på onsdag så ska här målas och tapetseras så då blir det oordning igen och jag och Tuva drar till Borlänge för att mysa och busa med moster och Enzo. MYSIGT!! Vi tar tåget dit på onsdag och sen åker vi hem med mormor och morfar och mackan i racebussen på söndag. Ska bli super skönt!

Annars har flytten gått bra tycker jag. I början tyckte jag det var super jobbigt och ångrade mig super mycket men det är bara för att jag inte klarar av flyttkaos. Nu när allt börjar komma iordning så börjar det kännas bättre och när vi fått målat och tapetserat med vår egen prägel på't så kommer det nog bli toppen!

Har så mycket jag vill skriva om men det blir en bok då så jag får börja så här. Nu ska jag försöka börja med Tuvas 8 månaders inlägg! Imorgon blir hon 8 hela månader våran lilla prinsessa! Kan inte fatta hur tiden kan gå så otroligt fort! Jag vill bara pausa ett tag :P

6 dagar kvar

Nu känns det nära! I veckan som varit har det hänt tusen grejer och jag har tänkt uppdatera varje dag men inte hunnit och glömt bort. Vi bor ju som sagt hos mamma och pappa nu tills vi flyttar in i nya lägenheten. I veckan som varit har vi tömt gamla lägenheten på näst intill allt. Det som är kvar är lite verktyg, taklampor, städgrejer, en hylla, en tv som hänger på väggen i sovrummet och lådsatser i två garderober. Nu är golven fixade också så det ända som återstår är städning och eventuellt om en vägg måste fixas i vardagsrummet där vi hade flera hyllor upphängda. Idag har vi dock spenderat dagen på Kjula dragway där lillebrorsan kört jr dragster. Super trevligt och underbart med en dag med familjen. Nu är jag dödstrött så jag ska hoppa i säng och hoppas på flera timmars sömn innan morgondagen startar då vi säkert ska få massor gjort!! En tripp till Eskilstuna står iallafall på schemat och eventuellt kjula igen på väg hem därifrån. Natti!!


Söndag

Helgen är slut och en ny vecka knackar på. I helgen har vi flyttat till mamma, här ska vi bo tills vi flyttar in i nya lägenheten i Huddinge. Malin och Enzo har också vart här från Borlänge. Tuva är den som fått leka och mysa mest med dom för jag och matte har tagit tillfället i akt ( han är ledig och vi har möjlighet till barnvakt ) så vi har tömt lägenheten på en himla massa! Soffan flyttade vi ut idag och igår bar vi ut nästan alla saker. Nu är det nästan bara möbler kvar och det mesta stort. Men egentligen är det inte mycket alls kvar nu. Såå skönt! Nu ska vi bara ta ut resten av möblerna och skruva ner allt från väggarna innan jag kan börja städa och golven kan fixas.

Det skulle va as skönt om vi kunde bli klara med allt den här veckan som kommer så jag har typ en vecka på mig att städa. Känns som att det behövs. Pedant som jag är. Nu ska jag hoppa isäng imorgon ska jag fixa Netts hår och så är det babysim :) Natti!!


Torsdag

Åh vilken underbar dag vi haft. Vi sov länge när tuva väl fått krypa näääära nära mamma på morgonen. När vi väl tagit oss upp så slängde vi på oss kläder och åkte mot Jakobsberg för att äntligen träffa våra fiiiina vänner Bea och Jasmine :) vi åt pizza och flickorna majskrokar och frukt sen fikade vi och flickorna busade innan det var dags att åka hemåt igen för att lämna Tuva till pappa och jag vända i dörren för att åka vidare mot stan. Nett körde skitbra i stan för att ha vart så nervig innan ;) vi kom fram i bra tid och hade en helt underbar kväll bara vi <3 så välbehövligt ibland. Vi fick god trerätters middag och efter det en grym standup show. Nöjda och glada åkte vi hemåt igen vid halv elva.

Nu ska jag sova och imorgon packa för att flytta hem till mamma där syster och Enzo också ska bo i helgen. Myyyyys på hög nivå!! Natti!!


RSS 2.0