Kalas helg!

Igår fyllde Tuva ett helt år. Känns så skumt att hon nu är våran ett åring. Jag vänjer mig nog innan hon fyller två hoppas jag :P vi firade med middag och tårta hos gudmor Jeanette som också fyller år fast på måndag :) Tuva fick paket av gudmor. En jätte fin bombadill pall (bild kommer) idag kommer tjocka släkten över på kalas och imorgon blir det barnkalas. Så vi har städat och fixat. Nyss bar vi över Tuvas säng till hennes eget rum. Jag har lite separationsångest. Men det ska nog gå bra. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi pynta med balonger och jirlanger. Sen hämta tårta på bageriet och ställa fram alla miljoners kakor som pappan köpt från delicato. Vid två smäller det :)


Ett helt år

För ett år sen låg jag inlagd på k47 för minskade foster rörelser. Vi hade ju tidigare på dagen varit på överburenhetskontroll hos barnmorskan där vi fick veta att trollungen hade vänt på sig och satt i säte! Jag bara grät och grät. Hur kunde det här året gå så fort?! Jag fattar inte! Jag hann inte med! Allt går att läsa i inläggen jag skrev därifrån då. Om ni går tillbaka i arkivet. Nu ska jag diska miljoner nappflaskor känns det som och sen ska jag hoppa isäng. När vi vaknar så fyller Tuva 1 år! Min lilla bebis..

Till alla gravida och småbarnsföräldrar där ute, NJUT VARJE MINUT! Det går så förbannat fort!


1års sprutan

Igår var vi på BVC och Tuva fick sina ett års sprutor. Efter det fick hon feber och var gnällig resten av kvällen. Hon hade fortfarande feber när vi vaknade i morse men fick Ipren och mådde bättre på det. Stackars mammas hjärta.

Sen kom det besök i form av tre barn och fyra vuxna. Jag klippte Linda och hennes kompis och syrran tog hand om tuva och sina egna barn :) vid halv tre när alla gått hem så var både jag och tuva helt slut! Tuva somnade på en gång och jag slappade i soffan en stund. Resten av kvällen spenderades så klart framför sitcom tisdag på femman. I love it! Nu ska jag hoppa i säng för imorgon väntar läkarbesök för Tuva och junibacken med syster och barn och mamma :D mys!!


Söndag hela dagen

Igår var vi på kalas för Tuvas bff Jasmine som fyller ett år imorgon. Super mysigt var det med massa gott fika och frukt för dom små. Tuva lekte massor men var inte ett dugg trött när vi väl var hemma och somnade kl elva igår kväll.

Veckan är fullproppad och jag har lite svårt att fatta att den här lilla bebisen ska fylla ett helt år på fredag. :P men det blir nog toppen. Imorgon ska hon få sina ett års sprutor. På tisdag ska vi leka med andra barn här hemma och på onsdag ska vi till läkaren. Jag hoppas att dom kan hitta anledningen till varför hon spydde i två veckor. För även om hon inte spyr längre så märker vi att hon har ont i magen och inte alls normalt bajs. Hon vaknar på nätterna när hon behöver prutta och det har aldrig hänt förr så nått måste det ju va.

På torsdag ska Tuva få leka med gudmor en stund så jag kan skrubba vår lägenhet från högt till lågt. Både lördag och söndag har vi kalas och det kommer att va huset fullt!

Så nu laddar vi och vi börjar med att ha tvättstugan ikväll för att få bort all tvätt som väller över kanten på tvättkorgen. Pappan ska även få packa upp sina flyttkartonger innan han går och lägger sig ikväll. :)


Söndag

Kl är tio och jag och tuva har precis gått upp. Vi låg och drog oss i sängen ett tag och det var så mysigt :)

Idag ska vi åka och handla mat. Och kanske hämta lite kläder hos pappan som han kan ha här när han sover över. Sen skulle jag vilja handla ett kakfat och ett bullfat till Tuvas födelsedag så vi får se om det kanske blir en tripp till kungens kurva.

Fredag natten gick bra, jag höll mig vaken från nio på kvällen till sju på morgonen och hade super kul på förlossningen. Hoppas verkligen att jag får börja jobba där :) mitt dröm jobb ska ni veta! Och fast att jag faktiskt inte fött barn den vanliga vägen så vart jag inte avskräckt för fem öre! Så mycket mer än det kan jag inte berätta eftersom det är sekretess. Men Lisa vart imponerad över att jag var så cool när jag fick se min första förlossning. Jag tror att det har att göra med min praktik på neuro operation. Där fick jag se massor med operationer under mina fyra veckor. Och det är lite "värre" op enligt mig. (Neuro är hjärna och ryggrad)

Igår var iallafall med andra ord en riktigt seg dag hemma hos oss och vi tog det bara lugnt framför film.

Här kommer bilder på det vi fick med oss hem från underbara barn mässan! Var ni där? Vad tyckte ni?


underBARA BARN!

Vi är nyligen hemkomna från älvsjö mässan där det var underbara barn mässa :) jag har skrivit om det tidigare. Det var tredje året jag var där nu. Men första med barn :) och jag rekomenderar verkligen föräldrar att åka dit. Det var super kul som vanligt och massa goodiebags och mässpriser. Man kan verkligen fynda där. Det ända vi köpte var bombadill bakelser och majskrokar men vi kom hem med en proppfull vagn! Som jag precis sorterat ur :) jag ska visa er senare.

Nu ska jag göra iordning tuva för hon ska va med mormor en stund och jag ska vila. För inatt ska jag va på förlossningen. Jag ska söka jobb där så inatt ska jag få gå brevid :) ska bli super spännande och jag är sjukt taggad :) hoppas jag får se ett barn födas :)


Milstolpe

Idag Onsdagen den 10/10 2012 kl 19:05 tog våran älskade lilla Tuva sina alldeles första små rangliga steg! Åh det kändes så stort! Jag fick till och med en tår av stolthet i ögonvrån :D

Vi var inne i Tuvas rum hela familjen och lekte med leksakerna som är så spännande eftersom hon inte är där inne jämnt och ständigt. Jag stog lutad mot den ena väggen och matte precis mitt emot mig mot den andra väggen. Vi stog och pratade och tuva reste sig och ställde sig mot mattes ben eftersom han höll i en tennisboll. När tuva rest sig upp så "kastade" matte bollen mot mitt håll och då tog Tuva två steg efter bollen :) både jag och matte vart först helt stumma och bara tittade på henne sen jublade vi och klappade händerna. Matte kastade bollen en gång till och Tuva gjorde samma sak fast då tog hon tre steg! Känns verkligen enormt! Haha mitt lilla hjärta jag är så otroligt stolt över dig!


såå mycket fint!!

Det finns ju så himmla mycket fint!
Igår satt jag och kollade på h&m, Kappahl, Lindex och polarn och pyrets hemsidor! Och hittade massor med fint till min lilla prinsessa som hon önskar sig i födelsedagspresent!
 
 
Titta! Det här är min/Tuvas stil ;)
Vi vill ha en stor fluffig matta till Tuvas fina rum som förhoppningsvis blir helt klart inte så långt efter hennes födelsedag :)
 
 

Önskelista

Tuva fyller ju ett år om bara 17 dagar så jag tänkte visa er lite av det som Tuva önskar sig :)
Jag tycker att det är super kul att se vad andra vill ha och få tips och inspiration.
Så nu delar jag med mig av Tuvas önskelista
 
 
Detta finns på: Barnenshus, Formeli.se,babyshop.se, Chilli, lekmer.se, IKEA och Mio.
Hon önskar sig även ett par skor i storlek 21 och fina, tuffa kläder i storlek 80-86.
 
Våran fina Mickis ska åka till New York bara dagarna innan Tuva fyller ett så vi hoppas på att Tuva får någon tuff present därifrån också :) Kanske en i love New York body? ;)
 
Det blir två dagars kalas här hemma när Tuva fyller. På lördagen så är släkten på 33 personer bjudna och på söndagen är det kalas för vänner och barn och ca 28 personer bjudna :)
Det återstår att se hur många som dyker upp för att fira trollet.
 

Tuva 10 månader

Vid tio månader:
Tuva väger 9690 gram och är 73 cm lång. Vi har börjat rensa ut storlek 68 ur garderoben nu, bara de stora 68orna får stanna kvar. Våran stora lilla tjej! Fort växer hon nu. Huvudomfånget har "stabiliserat" sig i sitt växande och kurvan ser nu mer normal ut. Alltså inget att oroa sig över.
 
Tuva sover hela nätter från ca 9-10 på kvällen till ca 7-8 då får hon välling och sen somnar vi om i någon timme. Oftast går vi upp vid 9-10 tiden.
 
Pappan har flyttat ut och har nu Tuva varannan helg.
Han kommer och hälsar på mellan gångerna som han har henne själv och tycker att det är super jobbigt att sakna sin dotter så mycket och att missa så mycket i hennes liv.
 
Tuva har fått två tänder till och har nu fyra tänder! om man ser henne framifrån så är det den högra framtanden och den brevid till höger om den! Alltå inte de båda framtänderna. Hon kommer se så kul ut och helt sne när dom kommer ner mer :) hihi sööta.
 
Vi har vart och shoppat massor med kläder till Tuva i strl 80!
Inte långt kvar tills vi är där! Hon fick bland annat en jätte fin polarn och pyret jacka av sin mormor.
 
Annars har vi hittat på massor med roliga saker. Umgåtts massor med Gudmor Jeanette, lekt med Erika och Freja och lekt med Bea och Jasmine.
 
Tuva snackar massor och säger "Heeeej" hela tiden till allt och alla. Min lilla gullunge, hon försöker charma folk på bussen och i affären.
 
Tuvas kompisar har precis börjat gå men det är ingenting som Tuva sysslar med! :D När hon går utmed möbler så går hon på tå och har alltså inte så bra balans att hon kan knata iväg själv. och Det tycker hon är aldeless för läskigt så hon sätter sig ned så fort hon släpper det som hon använt som stöd till att gå mot. Men det gör INGENTING hon kommer ju att lära sig gå någon gång och jag njuter av att ha ett barn som inte snubblar fram :)
 
 
 

Måndag

Hej igen! Tuva fortsatte spy torsdag och fredag så på lördagen fick hon bara välling för det är bara när hon får mat som hon spyr. I går fick hon en halv portion mat till middag och den fick hon behålla så vi testar idag igen med en halv portion till lunch. Om hon får behålla det så får hon mat till middag också. Om hon spyr efter lunch så kontaktar jag vårdcentralen. Bara för att det gått så många dagar. Men vi hoppas ju att det inte blir nått mer kräkande här så klart :) annars så håller hon gott humör och verkar inte speciellt påverkad av hon spyr eller äter dåligt. Så det är iallafall skönt. I fredags åkte vi till svärmor för att låna tvättmaskin och torktumlare för att tvätta alla sängkläder och andra ner spydda kläder. Jag svor en hel del i fredags över att vår tvättmaskin som faktiskt står i badrummet inte är inkopplad.. Vid sånna tillfällen MÅSTE man ha tvättmaskin nära till hands.

Vi har även i helgen fixat inbjudningarna till Tuvas ett årsdag shit det är sååå snart! Jag har lite planer så nu ska jag bara köpa ett bullfat och kakfat och sen planera bakningen och beställa tårtor. Hoppas att de flesta bjudna kan komma :) nu ska jag återgå till städningen medans Tuva sover!


Jobbig natt!

Igår var vi hemma hos mamma och pappa och firade att mamma fyllde år i söndags. Farmor och mormor och morfar var också där. Super mysigt. Vi kom hem vid halv tio och jag la tuva i sängen på en gång eftersom hon somnat i bilen påväg hem. Sen kollade jag på greys anatomy som jag hade spelat in. När jag gick och la mig så tog det inte lång tid innan jag hörde att Tuva låg och hulkade i spjälsängen och när jag tände lampan så såg jag att hon hade spytt ner hela sängen. Stackars lilla hjärtat! Så det var bara att ta upp henne fast hon sov och tvätta av henne och byta pyjamas. Bäddade rent och sen spydde hon fyra gånger till innan vi till sist somnade om vid fyra inatt. Hon vaknade sen vid åtta och då fick hon välling och somnade om. Sen fick hon lunch och efter det har hon spytt en gång.. Så nu återstår det att se hur kvällen ser ut. Hon beter sig dock helt som vanligt och det är en glad liten tjej som dansar runt här hemma till musiken från radion. Så det är iallafall skönt :)


RSS 2.0